Torino

De auto is een van de verhalen uit een serie die ik wil maken over mensen die eigenaar zijn van een bijzonder voertuig.  Een interessant verhaal over de achtergrond, passie en verbondenheid.

In 1956 wordt IKA opgericht. Het is een afkorting voor Industrias Kaiser Argentina. Dit kwam mede door de Argentijnse overheid. Deze wilde dat Argentinië zijn eigen auto’s ging produceren. De Argentijnen mogen naar de VS om daar de grote fabrikanten af te gaan. Omdat de markt in Argentinië vrij klein is en de beoogde aantallen dat ook waren, was er nauwelijks animo.

De Torino is een auto waarvan er zich maar één in Nederland bevindt. De Argentijnse Torino uit 1972 van Seba Costamagna uit Brabant. Bij een eerste kennis making met de auto leverde dit al mooie herfst foto’s op. In het voorjaar van 2022 gaan we het verhaal uitlichten van de eigenaar en zijn verbondenheid met zijn Torino. Wat betekent deze auto voor hem en waar stat deze auto voor. Verwachte release documentaire mei 2022.