Cultuur Explosie

De website cultuurexplosie.nu, naar een idee van stichting NORMA, is een product van en wordt beheerd door de Federatie Auteursrechtbelangen, het samenwerkingsverband van Platform Makers, Platform Creatieve Media Industrie (PCMI) en VOI©E.

De Federatie Auteursrechtbelangen heeft het Steunfonds Rechtensector opgezet om de nood bij professionals in de creatieve industrie die het zwaarst getroffen zijn door de coronacrisis, te verlichten. Dit Steunfonds ontving in 2020 5 miljoen euro subsidie van de minister van OCW en in 2021 10 miljoen euro om makers te ondersteunen bij de creatie van nieuw werk.

Door de coronamaatregelen moesten podia en bioscopen sluiten of waren nog maar beperkt open, werden tentoonstellingen afgelast en publicaties uitgesteld. Makers konden hun werk meer dan een jaar niet of nauwelijks tonen aan publiek. Gelukkig konden muzikanten, schrijvers, acteurs, kunstenaars en regisseurs bijzondere dingen blijven maken met hulp van de subsidie die door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is verleend aan het Steunfonds Rechtensector van de Federatie Auteursrechtbelangen.

Nu de samenleving langzaam weer open gaat, kan al dit nieuwe werk eindelijk van de plank worden gehaald. De meest geweldige projecten worden nu weer getoond aan het grote publiek in musea, boekhandel, poppodia, schouwburgen, bioscopen en andere culturele instellingen. Laat je na een periode van windstilte inspireren door deze cultuurexplosie.

Binnenkort ook nieuw werk te zien op www.culturrexplosie.nu