Project: Fire Orbs

Schilderen met licht, licht tekenen of lichtkunst – light art performance photography – zijn termen die fotografische technieken beschrijven waarbij een lichtbron wordt bewogen tijdens het nemen van een lange belichtingsfoto, hetzij om een onderwerp of ruimte te belichten, hetzij om licht op de camera te laten schijnen om te “tekenen”, hetzij door de camera zelf te bewegen tijdens de belichting van lichtbronnen. De techniek, die sinds de jaren 1880 wordt beoefend, wordt zowel voor wetenschappelijke als voor artistieke doeleinden gebruikt, en ook in de commerciële fotografie.

Lichtschilderen verwijst ook naar een techniek van beeldcreatie waarbij rechtstreeks gebruik wordt gemaakt van licht, zoals met LED’s op een projectief oppervlak, volgens de aanpak die een schilder volgt bij het schilderen op een doek.

Binnenkort ga ik opzoek naar nieuwe locaties om een nieuwe serie van “fire orbs” te maken. Zo uitdagend en leuk als het is is het bijna zo uitdagend als beeldhouwen. Wat de Fire Orbs uniek maakt is dat de bollen helemaal rondom rond zijn. Door het uitoefenen van en speciale techniek. Hierdoor kunnen de vonken ook alle kanten op spatten waardoor je zo een uniek effect krijgt.