White Lies

Gister op 28 oktober  was de band White Lies te zin tijdens de PAARD50 feestweek in de Grote Zaal! Wie in de zero’s fan van indie was, herkent de stem van zanger Harry McVeigh al na de eerste seconde. Met hits als ”Fairwell To The Fairground” en “Bigger Than Us” weet dit trio al jaren zalen rond de wereld mee te krijgen. Dit keer komen de Indie grootheden, gewapend met hun nieuwe plaat ”As I Try Not To Fall Apart”, de bühne van PAARD bestijgen. Ik mocht deze waanzinnige band vastleggen. 

Het zesde album van de mannen bevat de duistere humor die we van White Lies gewend zijn, gecombineerd met pakkende melodieën en het melancholische stemgeluid waar we zo van houden. Al vanaf de eerste tonen word je meegesleept en pas na het laatste nummer weet je de bezwering te ontsnappen. Kortom, de band levert precies waar ze zo belachelijk goed in zijn: indie met een scherp randje.